HusCompagniet

Det finns många fördelar att bygga hus

Alla fantiserar vi om hur drömhuset skulle se ut. Vissa drömmer om slott på franska landsbygden, andra om futuristiska hus i hamnen. Många husdrömmar förblir just drömmar, men för den som har chansen att bygga hus är det en fantastisk möjlighet att göra det till verklighet. Det finns många fördelar med att bygga hus istället för att köpa ett begagnat hus – här hittar du några av dem. Det ska även kännas tryggt och enkelt att bygga hus med din nästa husbyggare, därför erbjuder vi totalentreprenad.

 

Du slipper oväntade kostnader

I valet mellan begagnat och att bygga hus kan det vara lätt att lockas av låga utgångspriser i bostadsannonser. Det är viktigt att ha i åtanke att begagnade hus har några år på nacken, vilket innebär att du inte vet vilken mängd underhållsarbete som krävs den närmaste tiden. Slutpriset är därmed inte det definitiva priset. Kostnader för dränering, fasadmålning eller fuktskador i källaren gör att husköpet snabbt blir en dyr historia. Om du istället väljer att bygga nytt hus slipper du tänka på underhåll de första tio-femton åren.

 

Du slipper fastighetsskatt i 15 år

Som småhusägare betalar du en kommunal fastighetsavgift, men nybyggda hus är avgiftsfria de första femton åren.

 

Att bygga hus är ett klimatsmart val med låga driftkostnader 

Forskningen går snabbt framåt när det kommer till att skapa miljövänliga hus. Vår planet har begränsade resurser och genom att hålla nere energiförbrukning och vattenanvändning gör vi framtida generationer en tjänst. När du bygger ett nytt hus finns det flera klimatsmarta val som du kan göra som dessutom har låga driftkostnader. Gedigna material som isolerar mot värme och kyla, vilket gör att huset håller en jämn inomhustemperatur utan extra hjälp från element och fläktar. Det är också smart att fundera på vilka värmesystem som du vill använda. Det är svårare att sänka driftkostnaderna i begagnade hus eftersom det krävs omfattande renovering för att byta värmesystem eller förbättra isolering.

 

Behaglig inomhusmiljö året om

Oavsett hur vackert det är med hus från förra sekelskiftet så är det inte alltid en lika stor fröjd att bo i dem. Dålig isolering och drag från fönster och dörrar blir snabbt ett störningsmoment på vintern. Genom att bygga hus kan du anpassa såväl värmesystem som ventilation efter såväl klimat som egna önskemål. Det förbättrar både luftkvaliteten, energieffektiviteten och din livskvalitet.

 

Du kan skräddarsy huset efter din livsstil

Sist men inte minst är den största fördelen med att bygga hus att du får bestämma helt och hållet hur ditt hus ska se ut. Utan extra kostnad. Det är både dyrt och komplicerat att förändra planlösningen i ett begagnat hus. Genom att bygga nytt ger du plats till alla dina behov, drömmar och önskemål – från att ha ett kök med morgonsol till sovrum med balkong.

 

Du får stöd och råd genom hela processen

Chansen att få bygga hus kan låta både som en dröm och ett omöjligt uppdrag. HusCompagniets säljare ger dig stöd och goda råd genom hela husprocessen. Läs mer om resan steg för steg till ditt livs hus.